Motivatii si succes

Despre motivații și succes, punct personal de vedere.

 

Motivațiile, de cele mai multe ori, sunt scopurile pentru care am început sau continuăm o lucrare. Acestea pot fi rezultatele pe care ni le dorim sau pot fi simple încurajări pe care le primim pe parcursul drumului. Totuși, părerea mea este că mult mai importante decât scopurile noastre, sunt deciziile pe care le luăm ca să ajungem unde ne-am propus și drumul pe care îl parcurgem. Bineînțeles, fiecare dintre noi are propriul său drum, însă deciziile pe care le facem sunt cu adevărat benefice pentru noi.

Etapele parcurgerii unui drum si modul în care ne alegem motivațiile sunt esențiale pentru succesul pe care ni-l dorim, de aceea am cules câteva idei eficiente, demne de urmat.

 

  1. Să ai o minte deschisă

Pentru cei mai mulți dintre noi, vizualizarea unui plan roditor și deschis dezvoltărilor este imposibilă. De aceea, prima decizie pe care trebuie să o luăm este să ne deschidem mintea și inima către posibilități nelimitate și să punem planul pe care îl avem de realizat în mâna lui Dumnezeu. Nimic nu ne încătușează mai mult decât mintea noastră. Fiecare dintre noi are o contribuție de adus lumii. Iar noi nu vom reuși să o ducem la bun sfârsit, decat în momentul în care credem cu adevărat că se poate întâmpla. Noi suntem sursa și lumina prin care contribuția noastră poate afecta pozitiv viețile persoanelor din jurul nostru.

În cartea sa „Chiar și vulturii au nevoie de un imbold”, David McNally susține “Nimic nu are însa un efect mai pozitiv asupra capacității de a atinge împlinirea și fericirea decât credința că ai de oferit umanității ceva special, unic, pe care nimeni altcineva nu-l poate oferi. Cel mai important gând pe care îl poți avea vreodată este că viața ta contează.”

Așadar, una dintre cele mai importante atribuții cu care trebuie să ne deprindem și să obișnuim mintea noastră este încrederea. Ai încredere că ești unic și că lumea are nevoie de o parte din unicitatea ta. Nimic nu ar trebui să îți distragă atenția de la faptul că viața ta este importantă și are capacitatea de a schimba în bine oamenii din jurul tău.

 

  1. „Înainte de a realiza un lucru, trebuie să-l vezi clar.” – Alex Morrison

Înainte de a începe o lucrare, trebuie să avem clar în minte finalul acesteia. Ce scop ar mai avea să începem un lucru, dacă nu reușim să ne imaginam în viitor, beneficiind sau chiar colectând beneficii pe seama acestuia?

Odată cu deschiderea minții noastre către un posibil final de succes, trebuie să creăm finalul pe care ni-l dorim. Bineînțeles, fără a ne gândi la drumul pe care trebuie să îl parcurgem sau mijloacele cu ajutorul cărora vom reuși, ne proiectăm în minte o țintă exactă. Un pas important în acest moment este rugăciunea și stăruința în rugăciune. Cu ajutorul acestora, Dumnezeu va lucra chiar dinainte să ne dăm seama la oportunitățile și ajutoarele de care avem nevoie, pentru a începe și continua pe drumul către ținta noastră.

 

  1. Motivațiile

„Noi toți adunăm în minte anumite imagini despre tipul de relații pe care le merităm, despre gradul de succes pe care îl vom obține la serviciu, despre suma de bani pe care o vom câștiga si așa mai departe.” – Jeff Keller în „Atitudinea este totul”

Așa cum am spus mai sus, motivațiile sunt scopuri pentru care am început sau continuăm o lucrare. Sunt necesare pe parcursul unui drum către succes, de aceea trebuie să fie în egală măsură cu așteptările pe care le avem pentru finalul acestuia. Acestea pot consta în finalul pe care ni-l dorim sau chiar și în beneficiile de care vom avea parte pe urma realizărilor noastre.

Totodata, motivațiile pot veni în forma unor încurajări, a unor sentimente personale și a răspunsurilor la rugaciuni din partea Domnului. Toate aceste motivații înșiruite ne pot susține pentru a reuși să realizăm planul pe care ni l-am propus.

Una dintre cele mai importante motivații de care ne putem bucura în acest moment este libertatea pe care o avem și de oportunitățile ce ne-au fost oferite pentru a reuși să devenim cea mai bună versiune a noastră. Rareori ne amintim că suntem o generație importantă pentru lumea în care ne dezvoltăm și faptul că avem șansa de a ajunge la succesul personal prin mijloace la îndemână. Totul depinde de punctul de vedere cu care privești viața ce se desfășoară sub ochii tăi.

 

Fii binecuvântat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s