Oare intelegi?

(neterminat)

Adorm într-o profundă tăcere. Simt valuri, o briză rușinoasă, atingeri scumpe, mirosuri aproape imposibil de reperat într-o altă circumstanță. Nu-i nimic diferit față de ceea ce a fost ieri și nici de ceea ce va fi mâine. În același loc, în același timp, sub același cer, trăim și retrăim. O adiere a unei amintiri șterse se apropie, învăluindu-ne în mister. Încoronați de a naturii comoară, surprinși într-o ipostază a uitării, filme se petrec la orizontul trăirii noastre. O scenă a unei flori spulberate, a unui spin meticulos, înregistrate pe caseta schimbării. Nimic nu ar avea sens, dacă nu ar fi fost create de tine. Regizorul propriului dans, maestrul propriei catastrofe. Vise întinse pe un asfalt arzând. Idei captate într-o lumină argintie al unui apus fermecat de frumusețea ce o porți. Suflete îngenuncheate, perechi descătușate, semne uitate.

Acoperit de aceste gânduri, îndrăznești să privești către regatul minunat. În surdină se aud simfonii, în aer se simte parfum. Ale alergărilor rezultate, puterile-ți scăzute se lasă căzând într-un verde așezământ. Respirând, ordonezi dezastrul și trezești stânci. Simți și tresari. Privești și mă zărești. O alunecare sublimă a unor evenimente fără sens, visate sub veșnici veghetori. Mii de ani scurgându-se, citești un unic rând. Intrebări ale vremurilor apuse dispar în bătaia moale a unei raze rătăcite.

Oceanul nu-i tăcut. Răbufnește și îndrăznește să șoptească unor urechi ascultătoare. Simțiri unice, apăsând pe un suflet infinit. Clipe ce par a nu avea sfârșit, sunt ridicate și suflate către inimi străine, arzătoare către o emoție călătoare. Realitatea părea absentă într-un viu pas. O energie slabă petrecându-se în albastrul privitor. Cunoașterea era departe, însă melodia era întru totul captivă într-o îmbietoare atingere.

Zăresc șuvite căzând pe un umăr tremurând, anunțându-mă că alergarea nu a luat sfârșit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s