Un fericit nimic!

Un fericit.. nimic?

În timpul programului de dimineață al bisericii, acest vers a ieșit în evidență. Un fericit nimic. Mi-a dat de gândit, într-adevăr. Am comparat doua mentalități diferite: ești fericit doar atunci când te pui pe primul loc mereu, când ești cineva și ești fericit atunci când Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc, când devii mai mult ca El. Diferențele dintre cele două sunt majore, se pot distinge cele două categorii de persoane pe care le vedem în jurul nostru. Cele care pun pe primul loc propriile plăceri, cele care se modelează având ca exemple persoane din jurul lor ce nu sunt cu nimic mai presus decât ei, iar cea de-a doua categorie, cei ce au realizat că în orice împrejurare Dumnezeu este în control și toată puterea este a Lui; ei se modelează dupa modelul perfect, Cel ce a creat Universul, apele și pământul, Cel ce este bunătate, dragoste, viață, libertate.. Cu cât devenim mai mult ca El, cu atât suntem mai liberi, însa cu cât ne apropiem mai mult sufletul de libertatea ce ne este prezentată la fiecare pas în lumea aceasta, cu atât ne încătușăm mai mult.

Și totuși, mă întreb.. Un nimic? Dumnezeu nu m-a creat pentru a fi un nimic, sunt creația Mâinilor Lui! De ce privesc acest vers într-un mod pozitiv?

Ei bine, este expusă starea de umilință și de recunoștință a celui ce a scris versurile. El Îl privește pe Dumnezeu în minunata Sa splendoare, realizând cat de mic este el însuși, cât de neînsemnat și de firav este în comparație cu un Dumnezeu perfect. Și cu toate acestea, este fericit. Inima îi saltă de bucurie când realizează că același Dumnezeu ce a biruit moartea, L-a creat într-un mod atât de special și de unic.

Așa și eu simt împreună cu versul. Sunt un nimic în comparație cu dragostea, bunătatea, puterea Lui, însă sunt fericită deoarece am fost creată ca/pentru El. Asemenea și tu, cititorule, ai fost zămislit de către aceleași mâini ce au creat un univers infinit, aceleași mâini ce au fost străpunse pentru păcatele noastre, aceleași mâini ce cuprind miliarde de taine. O inimă ce a suferit pentru tine și s-a bucurat când tu erai fericit. Un Domn ce a fost cu tine în momentele cumplite și te-a pus pe vârfuri de munte.

Un fericit nimic, asta sunt. O stare de fericire în care constat că sunt atât de mică în comparație cu un Dumnezeu unic și perfect.

 

 

Fii binecuvântat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s