Despre și cu oameni

Anul 2017 a fost cu și despre oameni.

Fără îndoială, pot să mă uit înapoi la experiențele pe care le-am avut pe parcursul acestui an și să trag concluzia că 2017 a fost cel mai minunat an, pentru mine. Un an plin de momente dragi, persoane faine, amintiri veșnice.

Ca să fiu sinceră, nu am avut niciun ‘scop’ la începutul anului. Nu mi-am dorit să îmi propun nimic pentru că știam, din experiențele anilor anteriori, că mai mult de jumătate din lista de lucruri propuse nu se va întâmpla. Am ales să mă bucur de fiecare moment și să primesc fiecare clipă ce va veni, cu bucurie.

În acest an, Domnul s-a folosit foarte mult de experiențele și de prezența oamenilor în viața mea. Am reușit să cresc în relația cu Dumnezeu, lucrând la acest lucru zi de zi. Și plecând de la asta, relația cu El îmi e ancoră în orice relație pe care o am acum. E minunat să vezi cum Domnul aduce în viața ta oamenii de care ai nevoie, la momentul potrivit. Și de cele mai multe ori, sunt fix persoanele la care nu te-ai fi gândit niciodată. Nu voi putea să-I mulțumesc îndeajuns de mult pentru toate binecuvântările pe care le-a revărsat asupra mea anul acesta.

// 2017 a fost anul plimbărilor nesfârșite în miez de noapte, a tuturor acelor persoane noi pe care le-am cunoscut cu entuziasm, a momentelor de confesiuni petrecute în dimineți premature, a zâmbetelor, grimaselor sau a ochilor închiși, toate surprinse în fotografii și amintiri păstrate, a îmbrățișărilor lungi și a mesajelor de încurajare, a zâmbetelor oferite necunoscuților, a iertărilor și a gesturilor mici de bunătate care au schimbat întregul curs al unei zile, a apelurilor nesfârșite și a dorului infinit, a implicării în proiecte cu un scop precis, a descoperirii sinelui și a cunoașterii acestuia. //

Am avut parte de oameni care m-au învățat că pacea și împlinirea vin numai din propriile noastre eforturi. Alții m-au învățat despre ceea ce nu ar trebui să existe în inima unui om, respectiv ura, disprețul, gelozia, incertitudinea, frica, grijile sau răutatea. Am învățat că trebuie să fiu înconjurată numai de oameni alături de care să mă pot dezvolta și să pot creste în cea mai bună versiune a mea.

O altă lecție importantă, ce a schimbat complet modul meu de gândire, a fost faptul că trebuie sa privim mai întâi la inima unei persoane, și nu la suprafață. Poate că este mult prea comună această concluzie, însă nu cred ca unii o înțeleg deplin. Suprafața nu se referă în totalitate la înfățișare, ci ține si de acele mici etichete pe care le oferim oamenilor în momentul în care îi vedem în jurul nostru. Pentru că fără să vrem, atunci catalogăm oamenii și credem că i-am ‘citit’ corect.

Acum… Despre oamenii din jurul meu. Oamenii din viața mea. Oameni minunați, suflete incredibil de frumoase. Tot ceea ce a adus acest an, cred că se poate încadra în cuvântul ‘schimbare’. Sunt înconjurată de suflete mai puternice decât ar fi crezut că ar fi posibil la începutul acestui an. Suflete care iubesc mai mult, speră mai mult și cred mai mult. Suflete care au luptat, au rănit și au fost rănite, au zâmbit, au plâns, s-au bucurat și s-au întristat.. Suflete ale căror flacără străluceste mai puternic și poate aprinde de fericire, bunătate, compasiune și gingășie orice altă suflare care le-ar ieși în cale.

Iar faptul că pășesc într-un an nou fericită, sănătoasă și mult mai mult decât recunoscătoare, alături de Domnul, care a adus în viața mea acel suflet pentru mine, și alături de prieteni minunați și o familie unită și binecuvântată… Mă lasă fără cuvinte.

 

Iar ție, cititorule.. Îți mulțumesc pentru participarea ta, chiar și printr-o vizualizare, la dezvoltarea acestui blog, un alt proiect pe care l-am început cu drag în acest an și pe care vreau să îl continui pe o perioada de timp îndelungată.

 

Îți doresc clipe minunate alături de tine însuți, în primul rând, iar apoi alături de sufletele de care ești înconjurat zi de zi. Și nu uita cât de mult impact poți avea în viata cuiva, doar prin simple gesturi de bunătate. Un an nou binecuvântat!

 

editedssads

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s