Ce am învățat în primul an de blogging

Articolul nr. 2 din seria de articole aniversare

Blogul nu a ocupat mereu o parte atât de mare din viața mea ca și în momentul actual, însă am acordat o atenție specială față de celelalte hobby-uri pentru a afla cât mai multe despre dezvoltarea acestuia. Dar pentru timpul pe care l-a ocupat, totuși, am învățat câteva lucruri esențiale, fără de care n-aș fi reușit să ‘jonglez’ cu programul de liceu, momentele petrecute învățând despre blog si acel timp liber (care apare întâmplător, dar de cele mai multe ori, voit :D).

1. În ceea ce priveste timpul liber, au fost destul de multe momente în care orice altă activitate de-a mea era înlocuită cu ore întregi de research, documentarii, brainstorming și scrisul articolelor. Câteodată nu aș fi găsit motivația necesară să acord timp acestor lucruri, iar câteodată aș fi petrecut nu ore, ci zile citind, notând, cerând ajutorul prietenilor sau familiei pentru fiecare dintre cerințele asupra cărora nu reușeam să mă organizez în momentul respectiv.

2. Organizarea este esențială, mai ales în cazul în care blogul nu este o prioritate în viața de zi cu zi. În cazul meu, a trebuit să învăț pe calea grea cât de importantă este organizarea timpului. Încă nu dețin complet controlul timpului meu, însă față de acum un an am învățat să notez totul în agende, să-mi creez un program și să pun totul în ordinea importanței lor. Oricât de drag mi-ar fi fost într-o zi să încep sa scriu pentru blog, dacă aș fi avut cerințe pentru școală, aș începe să fac ceea ce e cel mai important în acel moment.

3. Cum am metionat mai sus într-o enumerare, research-ul este esențial pentru orice ai începe sa faci pentru prima dată. Ai nevoie de cunoștințe de bază, informații suplimentare, să cunoști ceea ce vrei să faci și cum să faci acel lucru, modurile de promovare etc. Sunt foarte multe aspecte care se pot afla foarte ușor cu ajutorul unui research mai amplu.

4. Întotdeauna scrie din propria experiență; originalitatea și autenticitatea sunt căile sigure către un articol care își lasă amprenta în gândul celor care îl citesc. Nimic nu atrage atât de mult cititorii precum povestirile personale, acele scrieri care sunt rezultatul unui eveniment real din viața ta. Am observat că blogul atrage mult mai mulți cititori în cazul unor articole personale în care povesteam ce se afla în sufletul meu sau evenimentele la care am participat într-o anumită perioadă de timp.

5. Un alt aspect foarte important este consecvența. Chiar dacă un articol nu a avut impactul așteptat, nu lăsa asta să te demoralizeze. Continuă să scrii ceea ce îți face plăcere, postează ceea ce consideri că trebuie împărtășit și niciodată nu te lăsa copleșit/ă de emoțiile fericite sau nu care apar în urma statisticilor. Consecvența, din punctul meu de vedere, m-a ajutat foarte mult să îmi dau seama că nimic nu vine la întâmplare, ci orice succes apare în urma efortului și a muncii. Dacă m-aș fi oprit la primul articol ce n-a ajuns la numărul de vizualizări propuse, probabil nu aș mai fi învățat să mă bucur de orice reușită, oricât de mică ar fi. Pașii mici duc spre rezultate mari.

Așadar, acestea sunt aspectele cele mai importante pe care le-am învățat pe parcursul acestui an. Sper că ți-au fost de ajutor, dacă te aflii pe punctul de a începe propriul tău blog, iar dacă nu, sunt sigură că fiecare din punctele de mai sus se poate aplica în numeroase situații din viața cotidiană, indiferent de natura lor.

Iar în privința mea, pot vedea cât de mult am evoluat și modul în care am pus bazele acestui blog în primul an, astfel încât să pot să am o sursă de referință pentru anii următori pe care îi voi petrece construind acest loc (care sper că este și pentru tine) benefic atât din punct de vedere psihic, cât și fizic, prin lejeritatea prin care poți accesa site-ul în doar câteva secunde. 

corazones_png_by_isaswaggeditions-d5w7kt6

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s