Devotament și devoționale!

Articolul nr. 3 din seria articolelor aniversare

În seria articolelor aniversare am decis să scriu despre ceva personal mie. Vreau să vă povestesc despre o serie de devoționale pe care am început-o cu câteva zile în urmă. Este vorba de un plan ce se găsește pe o aplicație creștină, care are devoționale planificate pentru un anumit număr de zile. 

Planul care a ieșit în evidență, cel despre care o să vorbesc, m-a făcut să reflect într-un mod diferit la rolul și aportul meu în viața de creștin. Seriile se numesc “It starts with me” (Începe cu mine / Ține de mine) și explică dintr-un punct de vedere nou responsabilitățile pe care trebuie să ni le însușim atunci când vrem să avem o conexiune reală atât cu Dumnezeu, cât și cu cei din jurul nostru. 

Nu am să prezint toate devoționalele, însă am ales trei dintre ele, care m-au surprins și m-au îndemnat să mă gândesc mult mai mult la ceea ce am eu de făcut și ceea ce ține de mine. 

1. It starts with me being a friend first.

// Începe cu mine fiind, mai întâi, prieten. //

Să fim noi prieteni, mai întâi. Isus nu a așteptat ca noi să Îl abordăm pe El, ci El Însuși a făcut primul pas. 

Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.

Romani 5:8

Totul se reduce la a face primul pas. Și chiar așa.. de ce nu? De ce nu am face noi primul pas? Primul contact vizual, primul zâmbet, o atitudine pozitivă și prezentarea. Se poate ca gesturile tale amabile să nu fie reproduse la rândul lor, însă în majoritatea cazurilor, oamenii vor răspunde cu aceeași energie pe care tu le-o oferi. Cu cât reușim să trecem peste barierele propriei noastre minți, cu atât vom reuși să adunăm mai multă încredere de sine și să creăm o comunitate în jurul nostru.

2. It starts with me loving Jesus the most.

// Începe cu mine iubindu-L cel mai mult pe Isus. //

O relație evlavioasă, strânsă cu Isus nu va începe decât în momentul în care noi suntem evlavioși. De multe ori, când luăm decizia de a nu mai urmări o anume relație care deja există sau am vrea să existe și ne concentrăm pe relația cu Isus, El va avea grijă de restul. 

De multe ori ajungem la concluzia că lipsa pe care o simțim în ființa noastră poate fi umplută numai de un suflet pereche. Iar chiar și în momentul în care găsim acea persoană, vor fi semne (mai puțin vizibile) care vor indica faptul că nu suntem complet împliniți. Orice relație pe care o vom avea, indiferent de natura ei, va avea succes numai în momentul în care în urma relației, a existat această dorință de-a noastră de a-L ruga pe El să aducă în viața noastră persoanele de care avem nevoie, cele pe care El le dorește în preajma noastră. 

Iar o concluzie prea cunoscută și prea puțin urmată: numai atunci când privirea îți este îndreptată complet spre Isus, El ți-o va îndrepta spre persoanele potrivite pentru tine.

3. It starts with me getting uncomfortable.

// Începe cu mine devenind inconfortabil. //

Cred că te vei regăsi în acest devoțional. Eu, cel puțin, am făcut-o. De foarte multe ori suntem puși în fața faptului împlinit, iar modul în care răspundem cererilor mai puțin comode ale celor din jurul nostru este esențial. 

Viața de creștin nu este una comodă și nicidecum ușoară. Suntem puși la încercare în multe momente pe care le-am refuza cu ușurință. Poate din cauză că atenția noastră este îndreptată spre ceva mult mai captivant sau poate pentru că deranjul va strica starea noastră de spirit. Dar nu suntem noi în controlul a ceea ce ni se cere. Dumnezeu ne va pune pe fiecare dintre noi să demonstrăm iubirea noastră față de Cuvântul Său prin situații care nu sunt întotdeauna floare la ureche. De cele mai multe ori, acea floare poate avea spini. 

Și chiar și pentru mine, acest pasaj vorbește tare și răspicat. Bineînțeles că nu îmi va fi ușor să vorbesc străinilor despre El sau poate că nu îmi va fi comod să petrec ore în șir ascultând o persoană care are nevoie de prezența mea fix în momentul în care tocmai a apărut noul episod din serial. Dar suntem responsabili să fim prieteni, să-L punem pe El pe primul loc și apoi, să acceptăm bucuroși ocaziile (chiar și deranjante) pe care El ni le oferă pentru a vindeca și hrăni, eventual, un suflet rănit.

 

Mi-au plăcut în special aceste 3 devoționale pentru provocările pe care le lansează, direct sau indirect. Întotdeauna va fi ceva nou de învățat și de schimbat cu privire la fiecare. Însă depinde de noi să acceptăm ceea ce ni se oferă, chiar dacă nu este după placul ființei noastre. Sper că au fost la fel ce benefice pentru tine, cât au fost și pentru mine!! 

Lumina luminează în întuneric, iar întunericul n-a biruit-o.

Ioan 1:5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s