Dăruiește!

În orice moment al anului te-ai afla, în special în preajma sărbătorilor, dacă se întâmplă să faci o curățenie riguoasă printre rafturile de haine și să realizezi că ai foarte multe pe care nu le mai porți, te rog.. chiar te rog, nu îți face un cont de Instagram pentru ele.

Dacă ai haine pe care le-ai purtat o singură dată sau care au zăcut în șifonier timp de doi, poate chiar trei ani, o modalitate foarte bună de a ‘scăpa’ de ele este să le daruiești persoanelor care, cel mai probabil, nu-și mai amintesc când și-au cumpărat ultima dată o haină nouă. Fiecare dintre noi știm că există mult prea mulți oameni în această situație.

Cu siguranță nu vreau să atac persoanele care fac acest lucru, ci vreau să transmit faptul că nu tot ce ne înconjoară trebuie folosit drept o modalitate de a câștiga ceva bani. Și pe lângă asta, mulți dintre noi știm foarte bine faptul că dăruirea va aduce mult mai multe beneficii în urma ei, decât acei 15 lei în schimbul tricoului pe care nu îl mai porți.

Aruncă-ţi pâinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăşi!

Eclesiastul 11:1

Și cu ocazia sărbătorilor, fiecare dintre noi oferim cadouri, vrem să aducem zâmbete celor din jurul nostru, iar dăruirea a fost întotdeauna modalitatea prin care am reușit asta. Fie că aceasta constă în timpul și ajutorul nostru, iar în cazul în care avem oportunitatea, chiar și în obiecte și materiale vestimentare.

Mult prea multe persoane încearcă să aducă argumente în care dăruirea se face doar cu un scop anume, doar într-o anumită perioadă din an sau doar în cazul unor anumite obiecte. Dar indiferent că bluza pe care nu o mai vrei are pe etichetă un anumit brand, asta nu o descalifică de la posibilitatea de a fi dăruită. Știu că ai o strângere de inimă, fiindcă ceea ce ai cumparat tu cu bani strânși, probabil, din alocatia pe doua luni, ai da gratis. Încearcă, totuși, să te pui în locul lor. Exersează altruismul și identifică-te cu cei din jurul tău. Nu statutul social și nici etichetele tale nu te scuză de la a fi om. Și dă-ți seama că a fi om presupune ca aceleași nevoi și dorințe pe care le ai tu, le au și cei din jurul tău. Cei din jurul tău care, în preajma sărbătorilor, a avea trei portocale e mai mult decât suficient sau un simplu hanorac îi va apăra de încă o răceală pe care, oricum, n-au posibilitatea să o trateze așa cum trebuie.

Nu vreau sa fac acest articol mai lung decat e necesar, fiindcă ceea ce este esențial a fost spus mai sus. Apreciez, totodată, persoanele care realizează că indiferent de unde te-ai afla și orice ai face, ai mereu posibilitatea de a deveni mai cald, mai darnic și mai bun. Indiferent de lumea din jur și indiferent de perioada anului, întotdeauna e timpul să facem schimbări.

“În toate v-am dat o pildă și v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutați pe cei slabi și să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuși a zis: “Este mai ferice să dai decât să primești”.”

Faptele Apostolilor 20:35

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s